BOJKOT BOJKOTA

0
605

            Navali narode, još malo pa nestalo. Još samo par mesta na drugoj strani prvog glasačkog listića. Ne dozvoli da tvoja izborna lista bude na drugom listiću.

            Nikada više izbornih listi neće biti nego u vreme bojkota. Prvo su bojkot bojkota počeli oni što pozivaju na bojkot. Potom oni što si bili sa onima što pozivaju na bojkot. Sada više je teško ispratiti ko sve bojkotuje bojkot!

            Narod je malo zbunjen, da li da bojkotuje izbore, da bojkotuje bojkot izbora ili da bojkotuje bojkot bojkota? Šta mu valja činiti?

            Sama vlast se zbunila, počeli međusobno da se svađaju, „što bacasmo pare da pravimo opoziciju, vidi koliko ih ima?“.  Po broju izbornih lista biće ovo kao „nikad u istoriji“.

            Prvo nam je gospođica, ona jedna od 5 miliona, objasnila da izlaze na izbore da unesu bojkot u Skupštinu. Ne znam što bi išta unosila kad je restoran skoro besplatan a u njemu ima svega.

            Potom Miša Vacić ne da Zelenoviću Šabac a Zelenović ne da Šabac Sandokanu. Paunović ne da Paraćin.

            Onda najnovija umotvorina, šetnja gradom. Žena mu bila ukinula izlaske u grad pa se pre par meseci smilovala i pustila ga da izađe. I šeta čovek tako gradom, zapitkuje prolaznike, željan je razgovora, i vidi da je njihova muka mnogo veća nego njegova, kako da im ne pomogne? Pa humanitarac je to! „Prethodnih meseci radili smo ozbiljne analize, razgovarali sa ljudima na lokalu, slušali šta oni imaju da kažu..:“. Na izbore izlazi i Srbija 21! Ne znate ko je to? Šta, ostale kao znate pa vam je važno ko su ovi?

            U Nišu izlazi „Ne damo Niš“ koju čini tvorac rečenice „Niš je štetan za Beograd“. Ali to je bilo prošle godine. Nova godina, nove ideje, nova zaLaganja.

            A izbori još nisu ni raspisani!

Šta će biti posle toga, to samo Bog zna, ako ga ima. Ako ga nema, onda niko.

Milosav Jukić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here