IGRE SA JAVNIM NOVCEM

0
190

            Država je uplatila Henkelu 14,4 miliona evra da proširi svoje kapacitete i zaposli 100 radnika!
            Koliko je to 14,4 miliona evra?
            Ako će Henkel zaposliti 100 radnika i da imaju prosečnu platu od 500€ to je na godišnjem nivou 600.000€.

Dakle, država je uplatila Henkelu vrednost rada 100 zaposlenih za sledeće 24 godine!!!
Uz obavezu Henkela da održi ta radna mesta sledeće 5, a ne 24 godine!

            Kome je ovo normalno?

            Mogla je država tim radnicima da daje svaki mesec po 500€ sedećih 24 godina, a ne 5, i da sede kući. Oni bi iz dosade kupovali šta stignu i povećavali potrošnju koja doprinosi razvoju domaće privrede.

            Naravno da nemamo dilemu da ugovor nećemo videti. To je jedinstveni primer rada. Direktor i upravni odbor preduzeća Srbija kriju ugovor od vlasnika preduzeća, građana Srbije. Vlasnikovo je samo da plaća. Gde to još ima?

            Obaveštavamo Vladu Srbije da smo spremni, za istu finansijsku pomoć, da zaposlimo 200, a ne 100, radnika sa prosečnim primanjem od 500€ sledećih 5 godina, počevši od 2021. godine.

            Ostaju još pitanja:

  • Ako Henkel otpusti 50 sadašnjih radnika i zaposli novih 50, da li mu se računa da je zaposlio 50 radnika na osnovu „ugovora“ ili je to 0 zaposlenih radnika?
  • Koga je sve finansirao ili finansiraće Henkel preko raznih „usluga“ ili ulaganja u sport ili nešto drugo?

Takođe, još jednom ukazujemo na neprihvatljiv način podele „pomoći“ građanima Srbije od 100€.

            Umesto da se tačno kaže kome se dodeljuje pomoć, navodno zbog toga što je neće „tajkuni“ i „patriote“, traži se od građana da se sami jave! Pri tome je dovoljno reći JMBG, bez imena i prezimena onog što taj broj izgovara.

Kako mislite da proverite spiskak primaoca? Ako zatražite spisak kome je uplaćen novac nećete moći da ga dobijete jer je nečiji jmbg zabranjeno davati. Po istoj odluci posle 12 meseci spisak se uništava a time i mogućnost provere.

U medijima se pojavio tvit ministra finansija Malog da se za kratko vreme prijavio veliki broj građana. I sada svi barataju tom brojkom. Tvit je merodavan dokument kome treba verovati? Da li se već priprema javost na to da je veliki broj građana uzeo tih 100€?

Uzmi svojih 100€, smanji mogućnost zloupotrebe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here