Javna svojina: Poslovni prostor u Dušanovoj br. 47b (VIDEO)

0
229
Ulica Cara Dušana br.47b

Još jedan poslovni prostor u jednoj od najdužih niških ulica, Cara Dušana, nalazi se na broju 47b. Ovaj lokal, površine 27,15 metara kvadratnih imao je zakupca, a obližnja picerija ga je koristila kao magacin.

U Oglasu o javnom nadmetanju radi zasnivanja zakupa poslovnog prostora koji je objavljen 10. avgusta, ponuđen je potencijalnim zakupcima po ceni od 1724, 55 dinara po kvadratnom metru.

Lokal je nacionalizovan, ima malo dugovanje za struju u iznosu od 603.17 dinara. Gledano sa spoljne strane, čini se da je u dobrom stanju, a označen je kao višenamenski.

Ovaj poslovni prostor prazan je od 4. aprila 2018. godine, kada je Gradu vraćen od zakupca La strega d.o.o.

Udruženje građana Pravo na pravo je po Zakonu o slobodnom pristupu infomacijama od javnog značaja kroz sedam zahteva, počev od jula 2020. tražilo podatke o svim lokalima u gradskom vlasništu, pa i ovom. Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove Grada Niša, odnosno Gradska uprava, odbili su dostavu podataka, osim po poslednjem zahtevu koji je upućen 14. septembra. U tom zahtevu tražene su i dobijene bazične informacije o lokalu.

Dozvola za snimanje ovog lokala dobijena je po drugom upućenom zahtevu od 24. avgusta, a stigla je na adresu udruženja 18. septembra 2020. godine, skoro mesec dana kasnije.

Žalbe zbog nepustupanja po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama o javnog značaja upućene su Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Ovo je deseti, poslednji film, koji je objavljen u toku oktobra i novembra 2020. godine, a u okviru projekta „Lokalni lokali – Grad Niš“. Projekat realizuje Udruženje građana Pravo na pravo, a finansira Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

Svih deset filmova  u kojima su poslovni prostori u ekstra zoni mogu se videti na You Tube kanalu Infolokal.

PnP će okviru projekta zagovarati i profitabilnije korišćenje gradskih lokala, kroz njihov zakup i prodaju nakon budžetskih ulaganja u renoviranje, pošto je evidentno da su često zapušteni i prazni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here