Sastanak Udruženih građanskih pokreta u Zrenjaninu

0
623
Delegati UGP na sastanku u Zrenjaninu

Nakon što je u februaru potpisan sporazum o zajedničkoj saradnji, pet organizacija okupljenih oko Udruženih građanskih pokreta (UGP) sastalo se 22. avgusta u Zrenjaninu  kako bi se dogovorili planovi za naredni period i trasirao put za dalji razvoj UGP.

Domaćin sastanka bio je Građanski perokret iz Zrenjanina, a prisustvovali su delegati i članovi Jasno i glasno iz Požarevca, Lokalne alternitave iz Vrbasa, udruženja građana Samo lokalno iz Bečeja i Pravo na pravo iz Niša.

Sastanak je počeo minutom ćutanja, čime se delegati odali poštu nedavno preminulom osnivaču udruženja Pravo na pravo Milosavu Jukiću.

Delegati UGP saglasili su se oko sledećih zaključaka:

da je potrebno sinhronizovano delovanje i uravnotežen razvoj UGP-a, što podrazumeva terenski rad i akcije, formiranje unutrašnje strukture UGP-a i intenzivnije brendiranje imidža u javnosti;

Sačinjavanje strateškog plana terenskih aktivnosti u narednom šestomesečnom periodu;

Delegati UGP su se saglasili da će uzeti učešće u političkom životu Srbije, ne samo na lokalnom nego i na državnom nivou.

Rad na formalizovanju UGP-a kroz usvajanje Statuta započeće nakon formiranja pravnog tima, kojem će biti ostavljen rok od mesec dana da sačini odgovarajući predlog.

———————————————————————————————————————————Građanski preokret informisao je prisutne o sprovođenju Inicijative Zajedno do vode, nakon čega su razmenjena iskustva iz svih gradova o problemima u vodosnabdevanju i kapitalnim komunalnim investicijama, pre svega iz ugla otežanog učešća građana u odlučivanju zbog netransparentnog rada vlasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here