Šifra „Sandokan“

0
483

Legendarni borac za pravdu i slobodu, u istoimenoj italijanskoj seriji, juriša na Šabac. Gde ćeš goloruki Zelenoviću protiv Sandokana? Pa on je sredio više njih nego Rambo i Švarceneger zajedno.

Kako Zelenović zna ko će biti kandidat SNS-a za gradonačelnika u Šapcu kada se ne bira neposredno? Bio na sastanku SNS-a kada su odlučivali?

Eh, da nije Sandokana bez dileme bi bojkotovao izbore. Šta je rešenje problema? Najbolje bi bilo da SNS da listu svojih mogućih gradonačelnika Šapca pa da čovek lepo izabere. „Ako kandidujete ovog ja mogu mirna srca u bojkot“. I problem rešen, zadovoljni i SNS i Zelenović.

Na izbore hoće i Saša Paunović iz Paraćina. Samo on poštuje demokratske principe pa je uputo mobu DS-u. Molba je kratko obrazložena, „Sandokan“. Demokratska načela kažu „ako DS usvoji molbu ide na izbore kao DS. Ako mu zamolnica ne bude uslišena napustiće DS pa izlazi na izbore“.  Dakle, za Sašu Paunovića se još ne zna da li izlazi na izbore, čeka se demokratska procedura.
            Sada, kada je DS rešio da se ponovo ujedini sa svojom političkom prošlošću, tako omiljenoj među građanima Srbije, ove odluke mogu zaustaviti taj proces. Iz tih razloga, svi članovi DS-a bi trebalo svom snagom da podrže njihov izlazak na izbore.

Ostaje problem kako ubediti građane Srbije da ne izađu na izbore kada sami sebe ne mogu ubediti? Ili je cilj cele ujdurme odbrana ovog sistema?

Zamislimo situaciju, što nije teško zamisliti, da u jednom od ova dva grada pobedi SNS a da, recimo, u Vranju pobedi SPS. Nije li to dokaz da nisu smeli na izbore jer nemaju podršku građana, da su izgubili i tamo gde sami kažu da su mediji slobodni, i da su izbori „slobodni“ jer je SNS izgubio u Vranju i pored podrške medija?

Praktično, svesno ili ne, opozicija daje punu podršku opstanku režima. Taktika „hoću piškim, neću piškim“ nikome dobra nije donela.

Milosav Jukić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here